onderzoek & Media

'Levenslang' tandarts zijn, hoe leuk is dat ?!

Het programma en de werkmethoden van de MasterCourse zijn gefundeerd op wetenschappelijk onderzoek en meest recente inzichten. Daarom hebben we onlangs vanuit Dentist Experience een onderzoek uitgevoerd onder een representatieve groep tandartsen (n=179). Doel, in kaart te brengen hoe tandartsen zelf hun werk en leven ervaren.

De belangrijkste uitkomst is dat meer dan de helft van de collega tandartsen zich zorgen maakt over de toekomst van de tandheelkunde (58,7%). Daarnaast wordt er een toegenomen mentale druk (59,2%), administratieve werklast (90,5%) en fysieke belasting van het werken (76,0%) ervaren. Tot slot ervaart 62,8% van de tandartsen  de patiënten als veeleisend en 43,6% een toegenomen financiële druk.

Er is ook goed nieuws. Want 9 van de 10 tandartsen geeft aan dat het contact met patiënten veel voldoening geeft. Dit bestaat uit tevreden patiënten, fijne collega’s, mooi werk kunnen maken en daar ook waardering voor krijgen.

De onderzoeksresultaten worden momenteel in samenwerking met ACTA en de KNMT verder geanalyseerd  en geschikt gemaakt voor een wetenschappelijke publicatie.

Klik hier voor de uitkomsten van het volledige onderzoeksrapport (PDF).

‘De kracht van personal branding: doe je wat echt bij je past?’

In aanloop naar de dag van de Praktijkmanager (16 mei 2024) waar interviewde Medisch Ondernemen, Casper Bots en Birgit Laemers over de Dentist Experience en het belang van Personal Branding. Klik hier voor het hele interview.

Podcast TandartsPraktijk

Luister hier naar de podcast ‘Zoek het plezier weer in je werk’, die begin 2024 werd opgenomen door Sander Loos, hoofdredacteur van het vaktijdschrift TandartsPrakijk. Sander: “Het enthousiasme spat er vanaf als Casper en Birgit praten over hun project om tandartsen plezier te laten houden in hun werk. Leuk om zoveel passie te horen.”

Klik hier voor het interview dat Dental Tribune Netherlands heeft gehouden over de MasterCourse. Met een mini-experience op de Dental Expo 2024.